#2 Research, research en nog eens research

Tijdens het voorbereiden van jullie huwelijksdag zullen er ongetwijfeld veel uren besteed worden aan research. Van het zoeken naar een fotograaf tot het uitkiezen van de decoratie. Er komt veel op koppels af en dat onderschatten ze vaak. Eerst en vooral is het belangrijk dat jullie een richtbudget bepalen en prioriteiten stellen. Er zijn zó veel verschillende bruiloften en inspiratiebronnen dat het snel overweldigend kan worden. 

Hoe vind je de juiste mensen/locaties/inspiraties voor jullie huwelijk? 
Ik som hier even op welke kanalen jullie kunnen gebruiken om de ideale leveranciers (sneller) te vinden. 

#1 PINspiration
In mijn vorige blogpost had ik het over Pinterest. Voordat je opzoek gaat naar leveranciers is het ook belangrijk dat je weet wat je wilt. Willen jullie eerder een intiem feest in de natuur, of toch liever een grote zaal waar gemakkelijk 250 gasten in kunnen? Via Pinterest kan je ontdekken welke stijl je het meest aanspreekt.

#2 The storyteller 
Vaak worden fotografen via mond-aan-mond reclame doorverwezen, of heb je zelf misschien al een huwelijksfotograaf aan het werk gezien wanneer je zelf te gast was op een huwelijk. Als je toch een beetje vastzit met het zoeken naar een fotograaf is www.mywed.com een oplossing. De website ‘Mywed’ is een internationaal platform van professionele fotografen. Wil je iemand uit de buurt of trouw je in Griekenland en wil je graag een lokale fotograaf zorgvuldig uitkiezen? Via Mywed is dit heel eenvoudig. Daarnaast zie je ook meteen wat de vraagprijs is van de fotograaf. Heel handig om meteen rekening te houden met jullie budget. 

#3 The look
Een jurk vinden kan soms heel frustrerend zijn. Zeker als de bruidswinkel in je eigen stad niet heeft wat je zoekt. Via huwelijksmagazines als ‘For Lovers’ of ‘ BRUID’ ontdek je designers die binnen jouw stijl passen.  Het kan dus handig zijn om voor je jurk even te piepen in deze magazines. Op trouwbeurzen word je ook overspoeld met allerlei stijlen. Daar zou je ook zeker inspiratie kunnen opdoen en leveranciers ontdekken.  Dit geldt uiteraard ook voor de bruidegom. 😉 

#4 The location 
Commerciële locaties vind je gemakkelijk terug op internet. Zoeken naar pareltjes die minder inzetten op advertenties is wat moeilijker. Voor intieme feesten zou je de mooie tuin van je grootouders kunnen gebruiken. Of als je de eigenaar kent van een privé bos, weide of schuur zou je hem kunnen benaderen met de vraag of je je huwelijksfeest daar kan geven. Op Airbnb kom je soms ook prachtige locaties tegen waar je aan de eigenaars een voorstel zou kunnen doen. ‘Trouwen in het bos’ is een bedrijfje die je verder kanhelpen met het organiseren van een trouwfeest op een originelere locatie. Ook kennen zij een aantal locaties die aan je wensen kunnen voldoen. Bij House of Weddings vind je leveranciers die decoratie en meubilair verhuren. Handig voor minder commerciële locaties. Voor commerciële locaties zijn platforms zoals: www.salino.bewww.dnls.be, www.forlovers.be een handige tool. 

#5  From PINspiration to decoration 
Als je weet welke stijl je uit wil, is het gemakkelijker om van start te gaan met de decoratie.  Sommige koppels kiezen ervoor om het simpel te houden of boeken een weddingplanner. Aangezien dit een grote impact heeft op het budget kan het ook handig zijn om zelf dingen te maken. Je hoeft daarom zeker niet de handigste te zijn. Sommige dingen zijn eenvoudig en toch elegant. Je kan ook altijd wat extra hulp inroepen van handige Harry’s. Onthou vooral: ‘less is more’. 
Hieronder vind je wat leuke ideetjes die je zelf kan maken. Ik heb een Pinterest bordje ‘DIY Wedding’ waar je meer ideetjes op kan ontdekken. www.pinterest.com/livaphoto/diy-wedding/


Ik hoop dat deze blogpost jullie wat verder op weg helpt en inspireert. Laat gerust weten in de comments als jullie zelf nog handige websites kennen! 😉 

0 comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

  #1 Tips & tricks for your wedding photo session

  Beste lezer, welkom op mijn eerste blog.

  Recent heb ik besloten om jullie via deze weg te informeren omtrent het huwelijk, de geboorte en de opvoeding. Deze sleutelmomenten en -periodes vormen de basis van mijn fotografie: van huwelijksreportages tot newborns tot cake smashes. Ik sta paraat om deze momenten vast te leggen.

  Schrijven ligt ver van mijn bed, dus waarom bloggen? Ik zie het als een win-win situatie: jullie worden geïnformeerd met tips en tricks, do’s en don’ts, en ik sta wijzer in het leven door al de research die er bij komt kijken. Geniet alvast van mijn eerste blog.

  Doorheen mijn ervaringen als huwelijksfotograaf heb ik geleerd dat er een aantal zaken zijn die wel eens vergeten worden. Het leek mij dan ook een goed idee om deze op een rijtje te zetten om zowel koppels als fotografen voor te bereiden.

  • Duurtijd

  Een fotosessie tot een succesvol einde brengen kan stresserend zijn.  Zelf vraag ik altijd aan het bruidskoppel om ongeveer één uur te rekenen voor de fotosessie. Op die manier kan de fotograaf voldoende tijd nemen om leuke poses en composities te zoeken.

  • Handige tool: Pinterest

  Als ‘bride/groom to be’ zit je vast urenlang op Pinterest foto’s te pinnen die je inspireren. Het is heel handig om een bordje te maken met leuke ideeën voor de huwelijksfotosessie. Als fotograaf deel ik altijd een gezamenlijk privé-bord met het bruidskoppel. Zo kan ik zien wat jullie leuk vinden en kan ik mij beter voorbereiden. Voor degene die niet zo bekend zijn met Pinterest is het zeker een aanrader. Je verzamelt eigenlijk foto’s die je leuk vindt in ‘mapjes’ die ‘borden’ genoemd worden. Er zijn oneindig veel soorten thema’s te vinden, van huwelijksfoto’s tot DIY’s voor je interieur. Hier is alvast de link naar mijn Pinterest profiel: https://www.pinterest.com/livaphoto/

  • Vrienden of familieleden to the rescue

  Wanneer je een jurk draagt met een lange sleep in combinatie met een sluier, kan je best een extra persoon meenemen om te helpen met het gladstrijken van de plooitjes. Indien de fotograaf dit zelf moet doen, zullen jullie tijd verliezen. Dit geldt ook wanneer je je trouwe viervoeter(s) of kinderen wil betrekken bij de fotosessie: het is altijd handig dat er even toezicht aanwezig is wanneer de foto’s gemaakt worden.

  • Voel je je awkward? Géén probleem

  In de praktijk voelt een fotosessie soms wat vreemd en awkward aan. Onthoud vooral dat een awkward moment waar jullie om moeten lachen spontaan overkomt. Er zal dus geen snuifje awkwardness te bespeuren zijn op de foto’s.

  • Modder, keutels en de zon

  Afhankelijk van de locatie kan je best ook een extra paar schoenen meenemen. Niet alleen omdat je mooie schoenen vuil kunnen worden, maar ook omdat sommige wandelafstanden wat langer kunnen zijn en je natuurlijk geen pijnlijke voeten wil voor de rest van de dag. Een handdoekje is ook mooi meegenomen voor als jullie enkele zittende foto’s willen. Om een zonnesteek of een rood gezicht tijdens de warme zomerdagen te voorkomen, hou je best de volgende woorden in je achterhoofd: veel water én een draagbare parasol.

  Deze tips klinken logisch, maar doorheen de tijd heb ik geleerd dat er toch wel een aantal dingen zijn die snel vergeten worden. Begrijpelijk, want deze dag is dé dag voor de rest van jullie leven en daar komt veel meer bij kijken dan enkel de fotoshoot.

  Wat vind jij van deze tips? Of heb je er zelf nog voor mij? Laat het gerust weten via de comments.

  0 comments
  Add a comment...

  Your email is never published or shared. Required fields are marked *

   Follow us @ liva_photography

   info@livaphotography.be

   telephone +32 488 637 494

   located in Tongeren, BElgium